Akanvakka


Kivien energeettisistä ja parantavista ominaisuuksistaUseimmissa kulttuureissa ja uskonnoissa tiettyjä kiviä on pidetty maagisina ja pyhinä. Kiven merkitys tai tehtävä on voinut liittyä erikoiseen muotoon, löytöpaikkaan tai harvinaiseen materiaaliin. Erityisesti jalokivet ja puolijalokivet eli korukivet ovat olleet arvostettuja sekä ulkonäkönsä että vaikutuksensa vuoksi.

Lue lisää jalokivien käytöstä täältä tai löydä kuvaukset yksittäisistä kivistä alla olevasta listasta.


A. B. C. D. E. F. G. H. I. J. K. L. M. N. O. P. Q. R. S. T. U. V. X. Y. Z.
A

Akaatti, punainen

Punainen akaatti hehkuu punaisen ja oranssin läpikuultavissa sävyissä.

Jalokiviterapiassa punaista akaattia käytetään kivun lievittämiseen ja palovammojen hoitoon. Sitä pidetään yleisparantajana, joka erityisesti auttaa verenkierron ja lymfajärjestelmän kautta.

Punaiset akaatit yhdistetään toiseen chakraan sekä tasapainoon nautintojen ja velvollisuuksien välillä. Punaisten akaattien uskotaan lisäävän rohkeutta ja elämänvoimaa. Niitä pidetään myyntimiehen kivinä, sillä niiden katsotaan lisäävän innokkuutta, puhelahjoja ja vakuuttavuutta. Kaikkia akaatteja pidetään suojelevina, maadoittavina, harmonisoivina ja puhdistavina kivinä jotka voimistavat muiden kivien vaikutusta ja edistävät henkistä kasvua.

Akaatti, sammal

Sammalakaatti on yhdistelmä kirkasta läpikuultavuutta ja tummaa vihreää. Joskus mukana on myös valkoista.

Jalokiviterapiassa sammalakaattia käytetään parantamaan verenkiertoa ja hoitamaan ruuansulatusta.

Sammalakaatti yhdistetään neljänteen chakraan. Perinteisesti sammalakaatin on ajateltu auttavan kätkettyjen aarteiden löytämisessä, modernimmin tämän mielletään tarkoittavan sitä, että sammalakaatti tuo esiin sisäisiä, ehkä piileviäkin vahvuuksia. Sammalakaattia pidetään puutarhurin kivenä, sen uskotaan sekä parantavan satoja ja hoitavan kasveja että lievittävän kumartuneesta työasennosta johtuvia niska- ja hartiasärkyjä. Sammalakaatin uskotaan tuovan menestystä ja auttavan vapautumaan ylettömistä velvollisuuksista.

Akaatti, sininen pitsi

Nimensä mukaisesti sininen pitsiakaatti on hennon vaaleansinistä ja sen pinnalla risteilee valkoisia pitsimäisiä kuvioita.

Jalokiviterapiassa sinistä pitsiakaattia käytetään reuman hoitoon ja nopeuttamaan murtuneiden luiden parantumista.

Sininen pitsiakaatti yhdistetään viidenteen chakraan. Sen uskotaan lievittävän stressiä ja ahdistusta ja parantavan kommunikaatiotaitoja. Erityisesti sen katsotaan auttavan pitämään tunneilmaisu kurissa vaikeista asioista keskustellessa, vähentävän riitaisuutta ja helpottavan minuuden herkän puolen avaamista itsen ja muiden nähtäville.

Akaatti, tumma

Tumma akaatti on läpikuultava mustan ja tummanruskean sävyissä vaihteleva kivi.

Jalokiviterapiassa tummaa akaattia käytetään suun vaivojen hoitoon.

Tumma akaatti yhdistetään ensimmäiseen chakraan. Sitä pidetään maadoittavana ja suojelevana kivenä, joka tuo käyttäjälleen voimaa ja itsevarmuutta. Sen katsotaan auttavan katkeruuksien poistamisessa ja ihmissuhteiden harmonisoinnissa.

Ametisti

Ametistin väri vaihtelee vaaleasta laventelista tummaan purppuraan ja sen kirkkaus vaihtelee lähes täysin läpinäkyvästä vain aavistuksen läpikuultavaan.

Jalokiviterapiassa ametistia käytetään hermoston vaivojen kuten päänsäryn ja riippuvuuksien hoitoon. Antiikin maailmassa sitä käytettiin suojaamaan päihtymiseltä.

Ametisti liitetään kuudenteen ja seitsemänteen chakraan. Ametistin uskotaan auttavan kolmannen silmän avaamisessa ja näin edesauttavan meditointia ja yhteyden saavuttamista yliminään ja yliluonnollisiin olentoihin. Sitä pidetään rauhoittavana ja keskittymiskykyä parantavana ja sen uskotaan auttavan surujen ja murheiden ylipääsemisessä. Ametisti on yksi suosituimmista jalokivistä ja sille on annettu eri yhteyksissä lukemattomia erilaisia vaikutuksia ja käyttötarkoituksia.

Aventuriini, persikka

Oranssin aventuriinin väri vaihtelee varsin samoissa väreissä kuin persikan hedelmälihan, ollen kuitenkin jonkin verran läpikuultavampaa.

Jalokiviterapiassa persikka-aventuriinia käytetään keuhkojen, adrenaliinirauhasten ja sukuelinten vaivojen hoitoon.

Persikka-aventuriini yhdistetään toiseen chakraan. Sen katsotaan auttavan ujouteen ja liialliseen huolehtimiseen. Persikka-aventuriini edesauttaa terveen itsekriittistä sisäistä dialogia. Sen uskotaan myös lisäävän intuitiota, itsenäisyyttä ja päätöksentekokykyä, parantaen näin käyttäjänsä johtamistaitoja.

Aventuriini, sininen

Sinisen aventuriinin väri on melko tasainen, aavistuksen läpikuultava, kirkas tai vaalea sininen.

Jalokiviterapiassa sinistä aventuriinia käytetään yleiskunnon kohottamiseen ja masennuksen lievittämiseen.

Sinistä aventuriinia pidetään kivenä joka lisää maskuliinisia energioita niin miehissä kuin naisissakin ja auttaa kolmannen silmän avaamisessa. Sininen aventuriini yhdistetään kuudenteen chakraan, ja kuten kaikkien aventuriinien sen uskotaan tuovan hyvää onnea ja vaurautta.

Aventuriini, vihreä

Vihreä aventuriini on hennosti läpikuultava kivi, jonka väri vaihtelee vaaleanvihreästä keskivihreään.

Jalokiviterapiassa vihreää aventuriinia pidetään tehokkaana kunnon nostajana ja erityisesti sillä hoidetaan päänsärkyjä, verenkierto-ongelmia ja unettomuutta.

Vihreä aventuriini yhdistetään neljänteen chakraan. Sen uskotaan lisäävän luovuutta ja mielikuvitusta ja auttavan ottamaan älyllisen kapasiteetin täyteen käyttöön. Vihreän aventuriinin katsotaan auttavan sydänsurujen ylipääsemisessä ja niiden asioiden löytämisessä, jotka todella tekevät meidät onnellisiksi (niiden sijaan, joiden luulemme tekevän meidät onnellisiksi). Joissain mytologioissa rouva Fortunan silmienväriä kuvataan juuri aventuriininvihreäksi. Emme silti suosittele kovin suurien summien käyttämistä sen perimätiedon testaamiseen, jonka mukaan vihreä aventuriini tuo onnea uhkapeleissä.

Aventuriini, violetti

Violetin aventuriinin tummat ja sameat kaakaon ja purppuran sävyt saavat elävän rakenteensa aventuriinin rakenteelle ominaisista sokerimaisista kristallikiteistä.

Jalokiviterapiassa violettia aventuriinia käytetään motivaation puutteen ja masennuksen hoitoon.

Violetin aventuriinin uskotaan auttavan jumalyhteyden ja oman elämänpolun löytämisessä. Sitä pidetään kivenä joka vähentää aiheetonta itsekritiikkiä ja auttaa kirkastamaan yksilöllistä minuutta sosiaalisten paineiden keskellä. Violetti aventuriini yhdistetään seitsemänteen chakraan.

Takaisin ylös.

B


Breccioitunut jaspis, Breksiajaspis, katso Jaspis, breccioitunut

Takaisin ylös.

C


Takaisin ylös.

D


Dalmatianjaspis, katso Jaspis, dalmatian

Takaisin ylös.

E


Takaisin ylös.

F


Fancy Jaspis, katso Jaspis, kiehtova

Fluoriitti.

Fluoriitti on läpikuultava, pehmeä mineraali jossa esiintyy kirkkaita, vihreitä, violetteja, sinisiä ja kellertäviä sävyjä. Fluoriitti on usein fluorisoivaa ultraviolettivalossa.

Jalokiviterapiassa fluoriittia käytetään lihasten ja luuston vaivojen hoitamiseen ja myrkkyjen poistoon elimistöstä.

Fluoriitti yhdistetään neljänteen (vihreä), viidenteen (sininen), kuudenteen (violetti) ja seitsemänteen (kirkas) chakraan. Näin se on kivi, joka tasapainottaa ylempiä chakroja ja edesauttaa vuorovaikutusta niiden välillä. Käytännössä tämän uskotaan auttavan rationaalista mieltä työskentelemään yliluonnollisten ilmiöiden ja ajatusmallien kanssa ja integroimaan esim. meditoidessa saavutetut oivallukset osaksi arkielämää. Fluoriitin kykyä muuttaa näkymättömiä UV-säteitä näkyväksi valoksi pidetään vertauskuvana tästä. Fluoriitin katsotaan vahvistavan tietoista mieltä ja auttavan informaation vastaanottamisessa ja käsittelyssä.

Fluoriitti, yttrian

Yttrian fluoriitti on violettia fluoriitia.

Yttrian fluoriitti yhdistetään tavallista fluoriittia vahvemmin kuudenteen chakraan. Sitä pidetään ilmentämisen kivenä joka auttaa tuomaan unelmoijien ja filosofien visiot tosielämään. Sen uskotaan myös auttavan monimutkaisten konseptien selittämisessä ja antavan kärsivällisyyttä opettajille.

Takaisin ylös.

G


Granaatti

Granaatti on veren- tai viininpunainen hennosti läpikuultava kivi.

Jalokiviterapiassa granaattia käytetään keuhkojen ja sydämen vahvistamiseen.

Granaatti yhdistetään ensimmäiseen chakraan ja sen uskotaan lisäävän fyysistä voimaa, kestävyyttä ja suorituskykyä. Sen katsotaan myös nostavan intohimoja, sekä seksuaalisessa mielessä että muilla elämän alueilla. Granaattia pidetään kivenä joka toisaalta lisää turvallisuuden tunnetta ja suojelee samanaikaisesti uhkarohkeudelta.

Takaisin ylös.

H


Helmi

Helmen hohto on omintakeinen ja jäljittelemätön.

Jalokiviterapiassa helmiä käytetään hedelmällisyyshoitona ja synnytyksen helpottamiseen.

Helmien uskotaan auttavan käyttäjäänsä rauhoittumaan, puhdistumaan ja saamaan yhteyden jumaluuden femiiniseen puoleen. Helmien katsotaan olevan erinomainen apu elämän muutoksiin sopeutumisessa. Helmiä pidetään puhtauden ja viattomuuden tuntomerkkinä.

Helmiäinen

Helmiäinen on simpukan helmenhohtoista sisäpintaa.

Jalokivihoidossa helmiäistä käytetään ruuansulatuksen vaivojen hoitoon.

Helmiäinen yhdistetään kuudenteen chakraan. Helmiäisen uskotaan edesauttavan materiaalista menestystä ja uralla etenemistä. Helmiäisen katsotaan tuovan iloa ja riemua käyttäjälleen.

Hematiitti

Hematiitti on metallinkiiltoinen mustanharmaa kivi, jonka hiontapöly on verenpunaista.

Jalokiviterapiassa hematiittia käytetään veren puhdistamiseen ja nopeuttamaan vammojen ja sairauksien parantumista.

Hematiitti yhdistetään ensimmäiseen chakraan ja sitä pidetään vahvasti maadoittavana ja vakauttavana kivenä. Sen uskotaan heijastavan kaiken negatiivisuuden takaisin lähteelleen, myös kantajalleen, joten sen käyttöä suositellaan vain jos omat negatiiviset tunteet ovat hallinnassa. Hematiittia kutsutaan IT-ammattilaisten kiveksi, ja sitä käytetään mielen kirkastamiseen, ajatuksien selkeyyttämiseen sekä rationaalisen puolen vahvistamiseen. Hematiitti auttaa pitämään jalat maassa myös silloin kun kolmas silmä katsoo niin kauas että fyysisen maailman mahdollisuudet jäävät huomiotta.

Hunajakalsiitti, katso Kalsiitti, hunaja

Takaisin ylös.

I


Takaisin ylös.

J


Jaspis, breccioitunut

Breccioitunut jaspis on tumman punaista ja sen pinnassa risteilee ohuita mustia suonia.

Jalokiviterapiassa breccioituneen jaspiksen mielletään nopeuttavan paranemista tasapainottamalla energioita niin chakrajärjestelmässä kuin ruumiin, mielen ja tunteiden välillä. Erityisesti sitä suositellaan allergioiden hoitoon ja fyysisen suorituskyvyn lisäämiseen.

Breccioitunut jaspis liitetään ensimmäiseen chakraan ja vahvaan maayhteyteen. Sen uskotaan auttavan kokonaisuuksien hahmottamisessa ja lisäävän sekä organisointikykyä että kykyä rentoutua. Breccioituneen jaspiksen katsotaan lisäävän tahdonvoimaa ja auttavan nauttimaan työn hedelmistä.

Jaspis, dalmatian

Dalmatianjaspiksen pohjaväri vaihtelee kermasta harmahtavaan ja sitä elävöittävät ruskeat ja mustat täplät, joten nimen tausta lienee itsestään selvä.

Jalokiviterapiassa dalmatianjaspista käytetään kudosvaurioiden paranemisen nopeuttamiseen.

Dalmatianjaspis yhdistetään ensimmäiseen chakraan. Sen uskotaan auttavan käyttäjäänsä heittämään huolet syrjään ja nauttimaan elämän pienistäkin iloista. Dalmatianjaspiksen katsotaan suojaavan ylianalysoinnilta ja helpottavan pettymyksen tunnetta.

Jaspis, kiehtova

Kiehtova jaspis (eng. Fancy jasper) helmeilee lähinnä vihreiden, violettien ja metallisten ruskeiden sävyissä. Hienoinen läpikuultavuus tuo lisää syvyyttä värimaailmaan.

Jalokiviterapiassa kiehtova jaspis edistää yleisesti paranemista, tai ainakin helpottaa oloa paranemisen aikana, ennen kaikkea mielialaa nostavan vaikutuksensa vuoksi.

Kiehtovan jaspiksen katsotaan lisäävän itsevarmuutta ja elämäniloa. Sitä kutsutaan kivimaailman shampanjaksi, eikä ihme, sillä sen värien leikki saa hymyn nousemaan huulille synkkänäkin päivänä.

Jaspis, Jupiter

Jupiterjaspiksen yleisväritys koostuu ruskean eri sävyistä, jota elävöittävät sen nimikkoplaneettaa muistuttavat vaaleat, harmahtavat, keltaiset tai punaiset rengasmaiset raidat

Jupiterjaspiksen katsotaan kantavan muiden jaspisten tapaan iloa ja mielihyvää sekä sisäistä tasapainoa vahvistavia energioita sävytettynä voimakkaasti Jupiterin menestystä, itseluottamusta ja optimismia vahvistavilla ominaispiirteillä. Siten Jupiterjaspis sopii hyvin myös eri henkisten ja uusenergeettisten polkujen kulkijoille ja Shaumbroille muistuttamalla meitä oman tahtomme suuntaamisesta, vapaan tahtomme iloista ja positiivisista valinnoista joiden avulla ilmennämme oman todellisuutemme.

Jaspis, leopardi

Leopardijaspiksen punaruskeaa pintaa peittävät okranväriset, mustat ja kellanruskeat täplät ja juovat.

Jalokiviterapiassa leopardijaspista käytetään myrkkyjen poistamiseen ja kudosten uudistamiseen.

Leopardijaspista pidetään shamaanien kivenä, joka edesauttaa henkimatkojen tekemistä. Visualisoitia vahvistavana ja luovaa, intuitiivista lähestymistapaa tukevana se soveltuu erityisen hyvin toteemi- ja voimaeläinten sekä henkioppaiden kanssa työskentelemiseen. Leopardijaspiksen uskotaan auttamaan käyttäjäänsä kantamaan vastuunsa ja velvollisuutensa ilolla ja lisäävän kykyä nauttia arjesta.

Jaspis, Lohikäärmeenveri

Lohikäärmeenverijaspiksen pohjaväri vaihtelee vaalean vihreän ja tumman vihreänharmaan välillä. Nimensä se on saanut mahongin- ja viininpunaiseen vivahtavien kuvioidensa mukaan.

Jalokiviterapiassa kiveä käytetään sydämen vahvistamiseen.

Lohikäärmeenverijaspis soveltuu erityisen hyvin yhteisöllisyyden lujittamiseen ja yhteistyön rakentamiseen. Sen energia viittaa jälleennäkemisten iloon. Tämän lisäksi kiveä käytetään rohkeuden ja voiman kasvattamiseen.

Jaspis, maisema

Maisemajaspis on vaaleanruskea kivi, joka on voimakkaasti kuvioitunut tummemmilla ruskeilla sävyillä. Kuvioiden pisteet, viivat ja pinnat tuovat usein mieleen muinaiset luolamaalaukset.

Jalokiviterapiassa maisemajaspista käytetään silmävaivojen hoitoon ja parantamaan kehotietoisuutta.

Maisemajaspista pidetään parhaana kivenä luomaan yhteyttä menneisyyteen ja luontoon. Näin ollen sitä käytetään sekä haluttaessa tutkia menneitä elämiä että haluttaessa tutustua luonnonhenkiin. Lisäksi sen mielletään harmonisoivan energioita sekä kehon sisällä että kehon ja sen ulkopuolisten energioiden välillä. Sen uskotaan parantavan visualisointikykyä.

Jaspis, meri

Merijaspiksen väri vaihtelee vihreästä valkeaan, mustaan, siniseen, keltaiseen ja hehkuvaan pinkkiin. Sen pintaa rikastuttavat upean moniväriset, merenalaisesta maailmasta muistuttavat ympyrät, pilkut ja laineet.

Jalokiviterapiassa merijaspista käytetään poistamaan epäpuhtauksia vartalosta ja aurasta.

Merijaspis yhdistetään kolmanteen, neljänteen ja viidenteen chakraan. Tämä on ilon kivi, joka voimistaa elämän positiivisia puolia. Matkalla kohti iloa merijaspis nostaa pintaan syvimpien merten pohjiin haudatut tunteet. Se näyttää kaiken uudessa valossa ja tuudittaa matkantekijää lempeillä laineillaan, luoden tilaa vapautua ja päästää irti. Ankkurin ja turvasataman tavoin merijaspis auttaa muutoksessa, maadoittaa ja suojelee. Sen hoivaava ominaislaatu rohkaisee rakkautta ja kärsivällisyyttä itseä ja muita kohtaan ja auttaa ilmaisemaan tunteita. Merijaspiksen uskotaan kantavan sisällään muistoa menneiden, merten alle jääneiden valtakuntien viisaudesta.

Jaspis, punainen

Punaisen jaspiksen tiilenpunaista pintaa elävöittävät mustat, valkoiset ja läpikuultavat juovat ja läikät.

Jalokiviterapiassa punainen jaspis mielletään maksa- ja vatsavaivoihin auttavaksi ja yleisesti tartuntataudeilta suojaavaksi.

Punainen jaspis yhdistetään ensimmäiseen ja toiseen chakraan ja maan energioihin. Se suojelee ja auttaa maadoittamaan energioita. Punaisen jaspiksen uskotaan lisäävän rohkeutta ja tahdonvoimaa ristiriitatilanteissa, erityisesti silloin kun Sinun oikeuksiasi on loukattu.

Jaspis, syys

Syysjaspiksen värimaailmassa on pehmeitä, maanläheisiä vihreitä, vaaleanruskeita, oransseja ja punertavia sävyjä.

Jalokiviterapiassa syysjaspiksen mielletään olevan yleisesti elimistön toimintoja tasapainottava ja auttavan erityisesti ruuansulatusjärjestelmän vaivoihin.

Syysjaspista käytetään tasapainottamaan neljää alinta chakraa. Sen mielletään rauhoittavan mieltä, selkeyttävän ajatusprosesseja ja suojelevan yltiöpäisyydeltä. Syysjaspiksen uskotaan parantavan unta ja auttavan erityisesti lapsia kehittymään tasapainoisesti. Emme suosittele testaamaan perinneuskomusta, jonka mukaan syysjaspis suojaa hukkumiselta.

Takaisin ylös.

K


Kalkkiturkoosi

Kalkkiturkoosi on turkoosin pehmeämpi muoto ja siksi stabiloitu ja usein myös värjätty korukäyttöä varten. Se on kevyempää, edullisempaa, kestävämpää ja usein näyttävämpää kuin tavallinen turkoosi.

Vaikutuksiltaan kalkkiturkoosi vastaa turkoosia, katso turkoosi.

Kalsiitti, hunaja

Hunajakalsiitin väri vaihtelee vaaleankeltaisesta kirkkaankeltaiseen.

Jalokiviterapiassa hunajakalsiittia käytetään vatsalaukun ja yläselän vaivojen hoitoon.

Hunajakalsiitti yhdistetään kolmanteen chakraan. Hunajakalsiittia pidetään voimakkaasti energisoivana kivenä, joka auttaa poistamaan esteitä matkalla kohti omien potentiaalien täyttä käyttöönottoa. Sen uskotaan auttavan muistia ja rationaalista ajattelua, lisäävän järjestelmällisyyttä ja auttavan muutoksiin sopeutumisessa.

Karneoli

Karneoli on akaattiperheen puhtaimmin tumman punainen ja tasaisen läpikuultava jäsen.

Jalokiviterapiassa karneolia käytetään yleisparantajana ja erityisesti haavojen, verenkierron ja munuaisten hoidossa. Sitä käytetään myös libidon herättelemiseen.

Karneoli yhdistetään ensimmäiseen ja toiseen chakraan. Karneolin uskotaan nostavan elinvoimaa ja mielialaa ja suojaavan vihalta ja mustasukkaisuudelta - sekä itsessä että muissa. Sen uskotaan parantavan muistia ja auttavan toivomusten ilmentämisessä. Kaikkien akaattien tavoin karneoilia pidetään suojelevana kivenä ja sen erityisenä voimana pidetään myrskyiltä, painajaisilta ja magialta suojaavaa vaikutusta.

Kiehtova Jaspis, katso Jaspis, kiehtova

Kirkas kvartsi, katso Kvartsi, kirkas

Kristalli, yleisnimitys kiteytyneille mineraaleille, yleisimmin Kvartsi, kirkas

Kvartsi, kirkas.

Kirkas kvartsi vaihtelee lasinkirkkaudesta maitomaiseen läpikuultavuuteen. Tunnetaan myös nimellä vuorikristalli. Kun puhutaan kristalleista ilman tarkempia määrittelyjä, tarkoitetaan useimmiten juuri kirkasta kvartsia.

Jalokiviterapiassa kirkasta kvartsia käytetään yleislääkkeenä ja muiden kivien energioiden ohjaajana.

Kirkas kvartsi yhdistetään erityisesti seitsemännen chakran avaamiseen ja toisen chakran vaimentamiseen, mutta sitä käytetään myös yleistyökaluna minkä tahansa chakran käsittelyssä ja erityisesti puhdistamisessa. Kirkas kvartsi mielletään yleisesti harmonisoivaksi ja tasapainottavaksi. Sen uskotaan voimistavan positiivisia energioita ja imevän itseensä negatiivisia. Kirkkaan kvartsin katsotaan auttavan mielen tyynnyttämisessä ja yhteyden avaamisessa korkeammille henkisille tasoille. Erityisen suosittu kirkas kvartsi on muiden kivien energioiden voimistajana ja ohjaajana ja negatiivisten vaikutusten maadoittajana.

Kvartsikristalli, katso Kvartsi, kirkas

Kvartsi, lumi

Lumikvartsi on pehmeän luonnonvalkoinen ja hennosti kimaltava kuin lumi.

Jalokiviterapiassa lumikvartsin katsotaan suojaavan tartuntataudeilta, lievittävän tulehduksia ja laskevan kuumetta. Sitä käytetään myös lisäämään maidoneritystä ja vähentämään hilsettä.

Lumikvartsia pidetään rauhoittavana, keskittymiskykyä lisäävänä ja tunnekuohuja viilentävänä kivenä. Sen katsotaan auttavan itsetutkiskelussa ja meditaatiossa ja esim. helpottavan tarot-luennan tulkitsemisessa. Lumikvartsin on sanottu olevan kristallisoitunutta Maa-äidin rakkautta.

Kvartsi, rutiloitunut

Rutiloitunut kvartsi on kirkasta tai hieman kellertävää kvartsia, jossa risteilee metallinvärisiä piikkejä.

Jalokiviterapiassa rutiloitunutta kvartsia käytetään nopeuttamaan vaurioituneiden kudosten parantumista ja impotenssin hoidossa.

Rutiloitunut kvartsi yhdistetään kolmanteen chakraan. Sen uskotaan siirtävän energiaa kaikkien chakrojen välillä ja normalisoivan vajavaisesti toimivia chakroja. Rutiloituneen kvartsin katsotaan nostavan energiatasoja ja mielialaa ja suojaavan negatiivisilta vaikutuksilta. Uni- ja meditaatiotyöskentelyssä sitä käytetään antamaan syvällisempää ymmärrystä siitä, mitä unet ja visiot todella tarkoittavat.

Kvartsi, ruusu

Ruusukvartsi on hennon vaaleanpunainen, läpikuultavasta täysin läpinäkymättömään vaihteleva kivi.

Jalokiviterapiassa ruusukvartsia käytetään sydänvaivoihin, raskauden ja synnytyksen ongelmien ennaltaehkäisemiseen ja painon pudotukseen.

Ruusukvartsi yhdistetään neljänteen chakraan. Sitä pidetään rauhoittavana kivenä joka auttaa purkamaan patoutuneita negatiivisia tunteita (kuten vihaa, kaunaa, mustasukkaisuutta, pelkoa ja surua) rakentavasti ja toisia vahingoittamatta. Ruusukvartsin uskotaan nostavan itsetuntoa ja -kunnioitusta ja auttavan käyttäjäänsä rakastamaan niin itseään kuin muitakin pyyteettömästi ja täydestä sydämestä.

Kvartsi, savu

Savukvartsi on läpinäkyvää kvartsia jossa on ruskeita tai harmaita värisävyjä.

Jalokiviterapiassa savukvartsia käytetään kuukautisvaivojen, munuaisten, hedelmällisyyden ja turvotusten hoidossa.

Savukvartsi yhdistetään ensimmäiseen chakraan. Sen uskotaan auttavan pitämään jalat maassa ja opettavan hyödyntämään alitajunnan ja kehon sisäistä viisautta. Savukvartsia pidetään vahvasti suojelevana kivenä. Sen vaikutuksiin lasketaan usein myös negatiivisten energioiden heijastuminen takaisin kohti lähettäjäänsä sekä omia tekoja kohtaan tunnetun vastuun lisääntyminen. Sen katsotaan olevan erityisen hyödyllinen patoutuneiden tunteiden työstämisessä.

Kvartsi, turmalinoitunut

Turmalinoitunut kvartsi on kirkasta kvartsia jota läpäisevät mustat turmaliinikristallipiikit.

Jalokiviterapiassa tourmaliinikvartsia käytetään myrkkyjen poistamiseen elimistöstä.

Turmalinoitunutta kvartsia käytetään kaikkien chakrojen kaapelikäynnistäjänä, kivenä joka potkaisee pahasti tukkeutuneet tai pysähtyneet energiakeskukset käyntiin. Sen uskotaan tuovan mukanaan muutoksia tilanteissa, joita olet pitänyt toivottomina ja saavan patoutuneet energiat taas virtaamaan. Sen katsotaan vahvistavan henkistä selkärankaa ja antavan toivoa, jotta jaksat taas itse työskennellä tilanteesi ratkaisemiseksi.

Takaisin ylös.

L


Laava

Laavan mattamusta pinta on rokonarpisuudessaan kiehtova.

Jalokiviterapiassa laavaa käytetään tukoksien avaamiseen ja myrkkyjen poistamiseen elimistöstä.

Laava liitetään ensimmäiseen chakraan ja maan ja tulen elementteihin.
Laavan uskotaan opettavan tyyneyttä muutoksien keskellä, perimmäisten asioiden pysyvyyttä ja omien kätkettyjen syvyyksien tutkimista.

Labradoriitti

Labradoriitti on sinertävän harmaa kivi, jonka pinta heijastaa valoa metallinhohtoisen sateenkaaren sävyissä.

Jalokiviterapiassa labradoriittia käytetään silmävaivojen ja näön hoitamiseen.

Labradoriitti yhdistetään kolmanteen, viidenteen ja kuudenteen chakraan ja sitä pidetään yleisesti mystisiä kykyjä voimistavana kivenä. Siitä katsotaan olevan erityistä hyötyä auratyöskentelyssä. Labradoriitin uskotaan auttavan muutoksiin sopeutumisessa ja suojelevan matkustajia.

Lapis lazuli

Lapis lazulin sinistä pintaa elävöittävät kullanväriset pyriittipurskahdukset.

Jalokiviterapiassa lapis lazulia käytetään ylähengitysteiden vaivojen hoitamiseen sekä puheterapiassa.

Lapis lazuli yhdistetään viidenteen ja kuudenteen chakraan. Lapis lazulin uskotaan tuovan käyttäjälleen avoimuutta, intuitiota, luovuutta ja sisäistä voimaa. Sen katsotaan lisäävän tietoisuutta sisäisistä prosesseista ja edesauttavan henkistä kehitystä. Lapis lazuli mielletään kiveksi joka vähentää tarvetta pönkittää itsetuntoa ulkoisilla statussymboleilla tai sosiaalisella pätemisellä. Lapis lazulin uskotaan lisäävän puhetaitoa ja karismaa.

Laventelifluoriitti, katso Fluoriitti, yttrian

Leopardijaspis, Leopardinnahkajaspis, katso Jaspis, leopardi

Liekkiakaatti, katso Akaatti, punainen

Lumihiutaleobsidiaani, katso Obsidiaani, lumihiutale

Lumikvartsi, katso Kvartsi, lumi

Takaisin ylös.

M


Mahonkiobsidiaani, katso Obsidiaani, mahonki

Malakiitti

Malakiitti on mustan juovittama voimakkaan vihreä kuparikarbonaatti.

Jalokiviterapiassa malakiittia käytetään astman ja niveltulehduksien hoidossa. Sen uskotaan suojaavan sähkö- ja maasäteilyltä ja ehkäisevän syöpiä.

Malakiittia käytetään kaikkien chakrojen puhdistamiseen ja avaamiseen. Sitä pidetään auraa puhdistavana ja kirkastavana kivenä. Venukseen voimakkaasti yhdistetyn malakiitin uskotaan avaavan rakkauden sokaisemat silmät ja lisäävän tunnepuolen itsesuojeluvaistoa.

Maisemajaspis, katso Jaspis, maisema

Merijaspis, katso Jaspis, meri

Meripihka

Meripihka kimmeltää kullan ja hunajan lämpimissä väreissä enemmän tai vähemmän läpikuultavana.

Jalokiviterapiassa meripihkaa käytetään hedelmättömyyden hoitoon, kivun lievitykseen ja yleislääkkeenä.

Meripihka yhdistetään toiseen ja kolmanteen chakraan. Meripihkaa pidetään pehmeän energisoivana kivenä joka terävöittää mieltä ja kirkastaa ajatuksenjuoksua. Sen uskotaan auttavan sisäisen lapsen kanssa työskennellessä ja menneiden elämien tutkimisessa. Koska meripihkaan syntyy helposti staattinen sähkövaraus, uskotaan sen suojaavan ympäristön negatiivisilta vaikutuksilta ja sähkökentiltä.

Moukaiitti

Moukaiitti on voimakkaissa luonnollisissa ruskean ja keltaisen sävyissään hyvin maanläheinen kivi.

Jalokiviterapiassa moukaiittia käytetään yleiskunnon ja vastustuskyvyn vahvistamiseen.

Moukaiitti yhdistetään alempiin chakroihin ja sen uskotaan tasapainottavan sisäistä ja ulkoista maailmaa sekä helpottavan muutoksiin sopeutumista. Moukaiittia pidetään hyvin suojelevana kivenä, erityisesti tunneasioissa. Australian Aboriginaalit pitävät moukaiittia erityisesti parantavana ja voimaa antavana kivenä. Moukaiittia käytetään kun halutaan muistuttaa itseään jokaisen hetken pyhyydestä ja tehdä jokaisesta teosta meditatiivinen hartaushetki.

Musta akaatti, katso akaatti, tumma

Musta obsidiaani, katso Obsidiaani, musta

Takaisin ylös.

N


Takaisin ylös.

O


Obsidiaani, lumihiutale

Lumihiutaleobsidiaani on mustaa vulkaanista lasia, jossa risteilee lumihiutaletta muistuttavaa valkoista maasälpä-kristallia.

Jalokiviterapiassa sitä käytetään mm. auttamaan ruoansulatusta ja tukemaan sisäelimiä.

Lumihiutaleobsidiaanin voimakkain ominaisuus on pinnan alla piilevien käsittelemättömien asioiden esiin nostaminen. Sen kykenee tuomaan asiat pintaan pehmeästi, mutta tehokkaasti. Kiven sanotaan myös suojelevan negatiivisuudelta ja muovaavan tukkeutunutta energiaa uudeksi ja positiivisemmaksi. Lumihiutaleobsidiaani nähdään rauhan ja puhtauden kivenä, joka tuo tasapainoa vaikeuksien keskellä.

Obsidiaani, mahonki

Mahonkiobsidiaani on mustan läikittämää mahonginruskeaa läpinäkymätöntä vulkaanista lasia.

Jalokiviterapiassa mahonkiobsidiaania käytetään jännittyneisyyden lievittämiseen ja verenkierron parantamiseen.

Mahonkiobsidiaani yhdistetään ensimmäiseen chakraan. Sen uskotaan auttavan käyttäjäänsä näkemään itsensä ja ongelmansa kylmän realistisesti, ilman itsepetoksen mahdollisuutta mutta samalla ilman itsesyytöksiä. Näin sen katsotaan auttavan kantajaansa selviämään hyvinkin raskaista muutos- ja kasvuprosesseista, myös aikaansaamiensa unien ja visioiden kautta.

Obsidiaani, musta

Obsidiaani on mustaa, joskus hieman läpikuultavaa vulkaanista lasia.

Jalokiviterapiassa obsidiaania käytetään kivun lievitykseen ja tulehdusten ja vakavan masennuksen hoitoon.

Obsidiaani liitetään ensimmäiseen chakraan ja sillä uskotaan olevan voimakas suojaava ja maadoittava vaikutus. Obsidiaania pidetään kivenä joka auttaa luomaan oman turvallisen tilan jossa voi olla suojassa ulkopuolelta tulevalta kritiikiltä ja negatiivisuudelta. Toisaalta obsidiaanin katsotaan paljastavan käyttäjänsä todellisen minän ja riisuvan kaikki itsepetokset, toiveajattelut ja naamiot. Ei siis ihme että obsidiaania pidetään haastavana mutta palkitsevana kivenä.

Takaisin ylös.

P


Persikka-aventuriini, katso Aventuriini, persikka

Pitsiakaatti, katso Akaatti, sininen pitsi

Prehniitti

Prehniitti on läpikuultava vihreä kivi, jonka sisusta usein elävöittävät omalaatuiset nauhamaiset mustat inkluusiot.

Jalokiviterapiassa prehniittiä käytetään kihdin ja anemian hoidossa ja painon pudotuksen avustamisessa.

Prehniitti yhdistetään ylempiin chakroihin. Sitä pidetään mystisenä kivenä joka auttaa näkemään voimaunia, helpottaa kanavointia ja astraaliprojektiota ja ylipäätään voimistaa henkisiä kykyjä.

Punainen akaatti, katso Akaatti, punainen

Punainen jaspis, katso Jaspis, punainen

Purppura-aventuriini, katso Aventuriini, violetti

Pyriitti

Katinkultanakin tunnettu pyriitti on keltaisen ja harmaan sävyissä välkehtivää metallinkiiltoista rautasulfiittia.

Jalokiviterapiassa pyriittiä käytetään verenkierron aktivoimiseen ja kurkun vaivoihin.

Pyriitti yhdistetään kolmanteen chakraan. Sitä pidetään kivenä jonka avulla voidaan avata piileviä psyykkisiä ja henkisiä kykyjä. Sen uskotaan olevan voimakkaasti maadoittava ja suojeleva. Joidenkin perinteisten lähteiden mukaan se on vaurauteen, transformaatioihin ja illuusioihin liittyvien loitsujen ja talismanien suosittu ainesosa.

Takaisin ylös.

Q


Takaisin ylös.

R


Rodoniitti

Rodoniitti on voimakkaan vaaleanpunainen kivi, jossa useimmiten risteilee mustia tai tummanruskeita viivoja.

Jalokiviterapiassa rodoniittia käytetään keuhkojen ja korvien vaivojen hoitoon. Sen katsotaan myös parantavan sävelkorvaa, joten ei ihme että sitä pidetään erittäin suotuisana laulajille.

Rodoniitti yhdistetään neljänteen ja jossain määrin myös viidenteen chakraan, eli sen uskotaan auttavan omien tunteiden rehellisessä ilmaisemisessa ja toisten tunteiden ymmärtämisessä. Rodoniitin katsotaan olevan eleganssia ja sulokkuutta edustava kivi, joka tuo käyttäjissään (sekä miehissä että naisissa) esiin femiinistä voimaa, itsevarmuutta ja taidon ottaa tyylikkäästi tila haltuun. Älä käytä tätä kiveä jos haluat olla huomaamaton.

Rutiloitunut kvartsi, katso Kvartsi, rutiloitunut

Ruusukvartsi, katso Kvartsi, ruusu

Takaisin ylös.

S


Sammalakaatti, katso Akaatti, sammal

Serpentiini

Serpentiinit hehkuvat lukuisissa vihreän eri sävyissä - ei ihme, että tämä kivi tunnetaan myös "Uutena Jadena". Venäläisen serpentiinin syvänvihreä pinta on kauttaaltaan ohuiden, mustien juovien kuvioima.

Jalokiviterapiassa serpentiiniä käytetään poistamaan myrkkyjä sisäelimistä ja verenkierrosta. Sen koetaan auttavan päänsärkyihin ja vatsa- ja munuaisvaivoihin, ja sitä on myös usein pidetty naisten kivenä rentouttavan ja kouristuksia lievittävän vaikutuksensa vuoksi.

Serpentiini yhdistetään seitsemänteen chakraan: sen uskotaan avaavan uusia polkuja energiavirroille ja voimistavan meditaatiota ja henkisiä kykyjä. Serpentiini auttaa tasapainoittamaan ja puhdistamaan kaikkia chakroja. Se on lisäksi erityisen maadoittava kivi ja luo turvaa ja rauhaa, mikä auttaa ratkomaan niin ulkoisia kuin sisäisiäkin ristiriitoja. Vanhojen uskomusten mukaan serpentiini antaa kantajalleen suojan käärmeiden, skorpionien ja hyönteisten myrkyllisiltä puremilta, mutta suosittelemme tätä keinoa käytettävän korkeintaan muiden varokeinojen ohella.

Simpukka

Simpukankuoret ovat ihmiskunnan vanhimpia koruja.

Jalokiviterapiassa simpukoita käytetään luuston, selkärangan sekä naistenvaivojen hoitoon.

Simpukoita pidetään kasvun ja hedelmällisyyden symboleina. Niiden uskotaan auttavan päätöksen teossa lisäämällä mielikuvitusta ja tarkkuutta sekä auttamalla uusien oivallusten syntymisessä. Simpukoiden katsotaan myös tukevan naisia raskauden aikana.

Sininen pitsiakaatti, katso Akaatti, sininen pitsi

Sininen aventuriini, katso Aventuriini, sininen

Smaragdi

Smaragdille ominainen vihreä väri tunnetaan yleisesti smaragdinvihreänä. Kiven läpikuultavuus vaihtelee, mutta meidän tuotteissamme käytetyt smaragdit ovat pääasiassa läpinäkymättömiä.

Jalokiviterapiassa smaragdia käytetään elimistön puhdistamiseen.

Smaragdi yhdistetään neljänteen chakraan. Sen katsotaan edistävän selvänäköisyyttä, toimivan uskon tukena sekä parantavan muistia ja mielialaa. Sitä pidetään rehellisen kommunikaation kivenä, joka parantaa intuitiota ja ymmärrystä sekä toimii rakkauden, romanttisen mielialan ja puhtaan elämänilon antajana.

Sodaliitti

Sodaliitin valkoisen leikkaamat farkun- ja laivastonsiniset sävyt tuovat mieleen Maa-planeetan valtamerineen ja pilvimuodostelmineen.

Jalokiviterapiassa sodaliittia käytetään ruuansulatus- ja umpieritysvaivojen hoitoon ja sen uskotaan puhdistavan elimistöä ja rauhoittavan mieltä. Sitä käytetään myös sähköyliherkkyyden hoitamiseen ja säteilyltä suojautumiseen.

Sodaliitti yhdistetään viidenteen ja kuudenteen chakraan. Sen uskotaan kirkastavan sekä rationaalista ajattelua että intuitiivista ymmärrystä, lisäävän luottamusta ja edistävän ryhmätyötä. Sekaannuksia ehkäisevänä ja ulkoisten häiriötekijöiden vaikutusta vähentävänä Sodaliitti soveltuukin erityisen hyvin käytettäväksi kaikissa tilanteissa, joissa halutaan kehittää yhteistyötä ja parantaa vuorovaikutusta. Sodaliittia on sanottu myös totuuden kiveksi.

Sitriini

Sitriini on kellertävää, läpinäkyvää kvartsia.

Jalokiviterapiassa sitriiniä käytetään elimistön puhdistamiseen ja tunne-elämän häiriöiden ja unettomuuden hoitamiseen.

Sitriini yhdistetään kolmanteen chakraan. Sitä pidetään menestyksen ja runsauden kivenä, sillä sen uskotaan tuovan tahdonvoimaa, itseluottamusta, onnea, realistista toiveikkuutta ja mielen selkeyttä – juuri niitä ominaisuuksia joiden avulla tavoitteet saavutetaan ja projektit onnistuvat. Sen katsotaan tasapainottavan egoa ja auttavan alitajuisten pelkojen voittamisessa.

Syysjaspis, katso Jaspis, syys

Takaisin ylös.

T


Tiikerinsilmä

Tiikerinsilmä heijastelee omintakeisesti valoa ruskean, kullan ja mustan sävyissä.

Jalokiviterapiassa tiikerinsilmää käytetään hoitamaan selkärankaa ja silmävaivoja.

Tiikerinsilmä yhdistetään kolmanteen chakraan ja sitä käytetään myös maadoittamaan ensimmäistä chakraa. Tiikerinsilmää pidetään tasapainottavana ja maadoittavana kivenä, joka lisää rohkeutta ja itseluottamusta realistisen itsetuntemuksen kautta. Sen uskotaan auttavan epäkäytännöllisyyteen ja opastavan omien voimavarojen oikeaan käyttöön ja oman tilan ottamiseen. Tiikerinsilmän katsotaan riisuvan illuusioita, erityisesti omaan itseen liittyviä.

Tuliakaatti, katso Akaatti, punainen

Tumma akaatti, katso Akaatti, tumma

Turkoosi

Turkoosi on kivi jonka mukaan väri turkoosi on nimetty. Omintakeisen väristä pintaa elävöittävät mustat pisteet ja juovat.

Jalokiviterapiassa turkoosia käytetään kurkkuvaivoihin ja paranemisen nopeuttamiseen.

Turkoosi yhdistetään viidenteen chakraan ja suoraan ja rehelliseen kommunikaatioon.. Turkoosin uskotaan edesauttavan ilmaisun selkeyttä ja parantavan puhelahjoja. Tuskin mitään muuta kiveä on yhtä laajasti pidetty onnea tuovana kivenä, miellettiin onni sitten maalliseksi omaisuudeksi tai onnettomuuksien välttämiseksi. Koska turkoosin väri johtuu osittain sen kristallirakenteeseen sitoutuneesta vedestä, voi sen väri vaaleta vuosien kuluessa ja tämän on uskottu merkitsevän kantajaan kohdistuvaa vaaraa tai häneen suuntautuvan rakkauden kuihtumista.

Turmalinoitunut kvartsi, Turmaliinikvartsi, katso Kvartsi, turmalinoitunut

Takaisin ylös.

U


Unakiitti

Unakiitissä yhdistyy pistaasinvihreä ja voimakas vaaleanpunainen.

Jalokiviterapiassa unakiittia käytetään erityisesti raskaudenaikaisten komplikaatioiden hoitoon ja ennaltaehkäisyyn. Sitä käytetään myös hedelmällisyyden parantamiseen, sydänvaivojen ja anoreksian hoitoon ja kyynärpäävaivoihin. Sen uskotaan edesauttavan vaivojen pohjimmaisten syiden löytymistä ja parantamista.

Unakiitti yhdistetään neljänteen chakraan. Koska siinä yhdistyy vihreä ja vaaleanpunainen (sydänchakran värit) katsotaan sen edustavan tunne-elämän intohimoisten ja myötätuntoisten puolien tasapainottumista.
Unakiitin uskotaan auttavan särkyneen sydämen hoidossa ja yleisesti surujen ja vastoinkäymisten ylipääsyssä. Sitä pidetään kivenä, joka lisää pyyteetöntä rakkautta niin yksilöihin kuin ihmiskuntaankin.

Unikkojaspis, katso Jaspis, breccioitunut

Takaisin ylös.

V


Valtamerijaspis, katso Jaspis, meri

Vihreä aventuriini, katso Aventuriini, vihreä

Violetti aventuriini, katso Aventuriini, violetti

Vuorikide, katso Kvartsi, kirkas

Vuorikristalli, katso Kvartsi, kirkas

Takaisin ylös.

X


Takaisin ylös.

Y


Yttrian fluoriitti, katso Fluoriitti, yttrian

Takaisin ylös.

Z


Takaisin ylös.
Kivien käyttö ja historia


Useimmissa kulttuureissa ja uskonnoissa tiettyjä kiviä on pidetty maagisina ja pyhinä. Kiven merkitys tai tehtävä on voinut liittyä erikoiseen muotoon, löytöpaikkaan tai harvinaiseen materiaaliin. Erityisesti jalokivet ja puolijalokivet eli korukivet ovat olleet arvostettuja sekä ulkonäkönsä että arvonsa ja vaikutuksensa vuoksi. Ero jalokivien ja puolijalokivien välillä on tulkinnanvarainen, mutta useimpien määritelmien mukaan vain tietyn kovuusarvon ylittävät kivet voidaan laskea jalokiviksi.

Energeettisesti merkityksellisiä kiviä kutsutaan monilla nimillä. Jalokivien ja puolijalokivien lisäksi käytetään sellaisia termejä kuin kristalli, voimakivi, enkelikivi tai kiviauttaja. Useimmiten puhutaan kivistä, vaikka mukana on myös muita materiaaleja, esimerkiksi metalleja, helmiä ja orgaanisia aineita, kuten meripihka.

Kivien maagiset käyttötarkoitukset ovat yhtälailla moninaisia. Tässä on lueteltu joitakin yleisimmistä:
- parantaminen ja hoitaminen
- puhdistaminen
- mielialan nostaminen
- suojausten rakentaminen
- ennustaminen
- maadoittaminen
- meditaation fokus ja keskittymisen tuki
- energian kanavoiminen, suuntaaminen, tallettaminen ja vapauttaminen
- maasäteilyn vähentäminen ja sähkökenttien haitallisten vaikutusten estäminen
- pahojen henkien ja energioiden karkoittaminen
- transsitilojen saavuttaminen
- kosmisten värähtelyjen vahvistaminen
- kundalinienergian nostaminen
- chakrojen avaaminen ja puhdistaminen
- feng shui
- karman puhdistaminen
- entisten elämien tutkiminen

Kiviä käytetään apuna yhtälailla kanavoinneissa, shamanistisissa istunnoissa, rituaalimagiassa, wicca-rituaaleissa, enkelimeditaatiossa, new age -työskentelyssä, valkoisessa noituudessa, erilaisissa invokaatioissa ja manaamisessa kuin eri kulttuurien siirtymä- ja parannusrituaaleissa. Kiviä on pyhitetty ja uhrattu luonnonhengille, esi-isille, suojelusenkeleille ja jumalille muinaisesta Egyptistä Maya-temppeleihin.
Niitä on tuotu lahjoina ylipapeille, elementaaleille ja heimojen shamaaneille Atlantikselta Siperian panteistisiin nomadiheimoihin. Jalokivet ovat kautta historian toimineet välittäjinä ihmisen etsiessä yhteyttä Lähteeseen, Korkeimpaan Tahtoon, kokonaissieluunsa, elämäntehtäväänsä, Sefiroihin ja Kerubeihin, elementteihin, henkioppaisiin, sielunkumppaneihin tai henkieläimiin.
Lisäksi ne ovat kauniita katsella ja niiden pintaa on miellyttävää koskettaa. Kauniiden ja harmonisten ympäristöjen luominen meille miellyttävien esineiden tai elementtien avulla voidaan nähdä myös terveytemme ja hyvinvointimme ylläpitämisen kannalta tärkeänä. Kivityöskentelyn liittäminen omaan hengellisyyteen tai uskonnoharjoittamiseen ja kivien tuominen osaksi omaa elämää tai asuinympäristöä tuntuukin useimmista ihmisistä hyvältä ja luonnolliselta.

Kivien vaikutuksessa voidaan nähdä useiden eri hoitomuotojen parantavia elementtejä. Niissä yhdistyvät väriterapia, muotojen harmonisoiva vaikutus, värähtelytasojen nostaminen ja kivissä asuvien luonnonhenkien tarjoama apu. Toisille kivien vaikutus pohjautuu enemmän niiden käyttömahdollisuuksiin ihmisen tahdon positiivisena fokuksena ja vastaavasti toisin paikoin puhutaan tervehtymistä tukevasta plasebovaikutuksesta. Kiviä voidaan käyttää myös erilaisten mielenhallinta- ja mielikuvatekniikoiden tukena, kuten esimerkiksi NLP-työskentelyssä, visualisoinneissa tai meditaatiotyöskentelyssä.

Kivien terapeuttiset vaikutukset ovat moniulotteisia ja usein syvällisesti mutta hitaasti vaikuttavia, eivätkä ne välttämättä keskity ensisijaisesti parantamaan fyysisiä vaivoja, vaan tukevat niiden takana olevia sielullisia, karmallisia tai muita okkulttisia kasvuprosesseja.

Kiviterapia ei korvaa ammattitaitoisen lääkärin hoitoa ja diagnosointia.

Takaisin ylös.